„Avalanșă” de accidente pe Pârtia Nemira din Slănic Moldova. De vină sunt schiorii fără experiență dar aventuroși, spun salvamontiștii

In Actualitate, Flagrant, Sport
februarie 17, 2023

După primele opt zile de schi pe Pârtia Nemira din Slănic Moldova, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Bacău au intervenit la nouă accidente. Mai bine de jumătate au necesitat transportul accidentatului, cu ambulanța, la spital.

Printre cauzele principale ale accidentărilor se numără supraevaluarea nivelului de schi și încercarea de a învăța singuri tehnica schiului.

Pârtia Nemira, chiar dacă este clasificată că fiind o partie ușoară, nu se pretează sub nici o formă să-ți pui schiurile, pentru prima oară în viață, și să pornești la vale în speranța că astfel vei învăța. Sfătuim începătorii să apeleze la serviciile unui monitor de schi, învățarea fiind mai rapidă și în siguranță.

Rugăm schiorii să-și adapteze viteza la nivelul lor de schi și la condițiile de pe pârtie, să păstreze distanța si să-i protejeze pe ceilalți schiori, să nu staționeze pe mijlocul pârtiei și în zonele fără vizibilitate, dacă sunt martorii unui accident să protejeze accidentatul prin semnalizarea zonei și să anunțe de urgență Salvamontul, este mesajul Salvamont Bacău.

Sursa: Salvamont Bacău