VIDEO/ Lucrările pe tronsonul Buzău-Focșani din Autostrada Moldovei sunt în grafic. UMB lucrează la infrastructura podului peste râul Buzău

In Actualitate, Economie, National
februarie 17, 2023

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău a anunțat că, lucrările făcute de constructorul băcăuan Dorinel Umbrărescu pe tronsonul 1 din A7 Buzău – Focșani sunt în graficul asumat. Astfel, s-a efectuat deja decopertarea, în proporție de peste 70%, iar acum se lucrează la infrastructura podului peste râul Buzău.

Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Buzău – Focșani sunt în graficul asumat. Constructorul a efectuat decopertarea în procent de 70 la sută și se lucrează și la infrastructura podului peste râul Buzău. Lotul 1 al Autostrăzii Buzău – Focșani, km 0 + 000 – km 4 + 600, se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului Buzău, respectiv UAT municipiul Buzău și UAT comuna Vadu Pașii. Autostrada traversează întreaga albie majoră a râului Buzău, de aici rezultând lungimea de 1360 de metri a podului care va ajunge să fie unul dintre cele mai lungi poduri din România. Valoarea autorizată a lucrărilor este de 733,44 milioane de lei, fără TVA.” a transmis DRDP Buzău.

Umbrărescu va construi 250 km din A7, adică tronsoanele Buzău – Focșani, Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani.