VIDEO/Intervenție a jandarmilor montani din Slănic Moldova pentru găsirea a trei minori rătăciți

In Actualitate, Flagrant, Social
februarie 20, 2023

Jandarmii montani din Slănic Moldova au găsit, duminică seara, trei copii care s-au rătăcit.

Trei minori din Slănic Moldova s-au rătăcit în pădure pe traseul 300 de scări, după ce au plecat duminică după-amiază într-o plimbare, însă s-au abatut de la taseu și nu au mai observat semnele de orientare. Ei au fost găsiți și aduși în siguranță de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova.

Jandarmii au fost alertați duminică seara, în jurul orei 19:10, în urma unui apel la 112 venit din partea celor trei minori, care au povestit că s-au rătăcit într-o zonă împădurită a traseului 300 de scări. Din cauza faptului că nu cunoşteau zona și în lipsa detaliilor pentru orientare, dar și a faptului că s-a lăsat întunericul cei trei au fost nevoiți să solicite sprijinul autorităţilor.

Jandarmii montani se aflau în patrulare în zona traseului 300 de scari și imediat au pornit în căutarea acestora, iar în jurul orei 19:30 au reușit să-i găsească pe cei trei într-o zona împădurită, destul de abruptă și la o distantă mare de traseul turistic. Deși erau epuizați fizic, minorii nu au solicitat îngrijiri medicale, fiind conduși de către jandarmii montani în siguranță la părinții lor.

În acest final de săptămână jandarmii din cadrul Postului Montan Slănic Moldova au desfășurat acțiuni de prevenire și au oferit sfaturi cetățenilor în privința siguranței deplasării pe traseele montane și a protejării mediului înconjurător.