Doi interlopi condamnați pentru crime la comandă în Irlanda au fost prinși de polițiști și închiși la Penitenciarul Bacău

In Actualitate, Diaspora, Flagrant, National
februarie 22, 2023

Doi bărbați, condamnați în Irlanda pentru omor, au fost închiși în Penitenciarul Bacău după ce au fost prinși de polițiști într-o localitae din județul Neamț.

Membrii unui clan mafiot implicați în uciderea unui rival în Irlanda au fost arestați în Neamț. Cei doi bărbați ar fi acționat la comanda interlopului Ion Anton (foto), care este poreclit „Împăratul” și care le-a cerut „să-l facă tocăniţă” pe rivalpotrivit Mediafax.

Polițiștii au pus în executare, marți, două mandate de arestare emise pe numele unui bărbat, de 41 de ani, din Gherăiești, respectiv pe numele unui bărbat de 32 de ani, din Tupilați. Cei doi bărbați au fost condamnați de Tribunalul București la închisoare de 13 ani, în cazul bărbatului de 41 de ani și 9 ani, în cazul bărbatului de 32 de ani, pentru săvârșirea, în Irlanda, a infracțiunii de omor.

„În urma investigațiilor proprii și a schimbului de date și informații realizat între polițiștii Secțiilor de Poliție Rurală Săbăoani și Ștefan cel Mare, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț, la data de 21 februarie a.c., cei doi bărbați au fost depistați în localitatea Tupilați, fiind conduși la Penitenciarul Bacău”, informează IPJ Neamț.

Conform unor surse, citate de Observator, cei doi sunt Păunescu Nicu și Mărtinaș Mihai Ionuț.

”S-a reţinut că, pe fondul unor neînţelegeri dintre suspectul A. I., lider al unui grup infracţional care dorea să deţină controlul în ceea ce priveşte activităţile infracţionale desfăşurate pe teritoriul Irlandei, şi persoana vătămată care ar fi încercat să-şi impună autoritatea în zona de acţiune a grupării, la data de 09.04.2014, suspectul A. I. i-a convocat la o întâlnire în locuinţa sa, situată într-o localitate din Irlanda, pe inculpaţii Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu, Păuc Ionuţ precum şi pe alţi suspecţi pentru a le transmite membrilor grupării locaţia unde se află victima, modul în care urmează să acţioneze şi a pus la dispoziţie armele cu care să exercite actele de violenţă.

Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul A. I. le-a transmis membrilor grupării «să-l facă tocăniţă» şi să exercite acte de violenţă asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei”, anunţa în 2017 DIICOT.

Suspecţii au mers în Navan din Irlanda pentru a ucide victima şi a exercita acte de violenţă asupra persoanelor cu care locuia, respectiv asupra a trei persoane vătămate şi asupra a doi martori.

”Inculpaţii împreună cu alţi suspecţi, au pătruns în apartamentul din Navan, au exercitat acte de violenţă (cu răngi şi cuţite) asupra victimei şi asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului) sustrăgând totodată din locuinţă mai multe bunuri ce îi aparţineau victimei, respectiv, un laptop, o tabletă, un telefon mobil şi un rucsac”, arătau procurorii.

Pentru a-şi asigura scăparea, victima a sărit de la balconul apartamentului, cerând ajutor persoanelor ce locuiau în apartamentul de la parterul blocului, însă a fost prinsă de către membrii grupului care au continuat să exercite acte de violenţă asupra sa până când nu a mai strigat şi nu mai prezentat semne că este conştientă. Ulterior, victima a murit la spital.