Șoferii de taxiuri au fost controlați de polițiștii de la Rutieră Bacău. Peste o sută de persoane legitimate și zeci de amenzi date

In Actualitate, Flagrant
august 31, 2023

Peste 90 de taxiuri au fost controlate de polițiștii de la Rutieră Bacău, doar într-o zi, în cadrul unei acțiuni menite să verifice legalitatea celor care fac taximetrie. Au fost legitimate o sută de persoane și s-au dat 35 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.500 de lei. Polițiștii băcăuani transmit că astfel de acțiuni vor continua.

Comunicat IPJ Bacău/La data de 29 august a.c., poliţiştii Biroului Rutier Bacău au desfășurat o acțiune în municipiu, pentru verificarea legalităţii transportului rutier în regim de taxi.

Astfel, în urma activităților desfășurate au fost controlate peste 90 de autovehicule destinate transportului în regim taxi și legitimate 100 de persoane.

Au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.500 de lei, din care, 22 aplicate taximetriștilor pentru lipsă ecuson sau lipsă afișare prețuri, neeliberare bon fiscal, folosire taxi în alte scopuri, ținută necorespunzătoare conducător taxi, poziție necorespunzătoare a lămpii taxi, lipsă atestat profesional, oprire neregulamentară, I.T.P. expirat și alte abateri pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și reținut un permis de conducere pentru depășirea regimului legal de viteză.

Astfel de acțiuni vor continua.