Un trailer care transportă un transformator de 300 de tone a tranzitat județul Bacău

In Actualitate
februarie 26, 2023

Transportul agabaritic anunțat în urmă cu cîteva zile a trecut sâmbătă prin județul Bacău, în drum spre Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Convoiul a tranzitat județul Bacău pe E 85 și pe șoseaua de centură a municipiului Bacău.

Trailerul care transportă un uriaș transformator, de 300 de tone, a plecat din portul Constanța pe 21 februarie, urmând să ajunga la Siret PTF pe 2 martie.

Mai mulți băcăuani aflați în trafic în perioada în care convoiul a trecut prin județul Bacău au surprins imagini, în care se observă și cozile formate pe șosea.

Foto/Ionut Unguru

Lățimea maximă a vehiculului este 3,71 m, masa totală 301 tone, lungimea 52 m, înălțimea 5,8 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculul este însoțit de autovehicule de însoțire autorizate și de echipaje ale poliției rutiere. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.