O nouă avarie lasă Oneștiul, în continuare, fără apă. A fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență

In Actualitate, Social
decembrie 06, 2023
O nouă avarie survenită azi-noapte a avut loc la Valea Uzului, a transmis în această dimineață primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină. Aceasta vine la scurt timp după remedierea avariei din zona Târgu Trotuș. Primarul Oneștiului a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, la ora 9.30, în această dimineață.
Laurențiu Neghină:”În cursul nopții, am fost informat de către conducerea Raja că, la Valea Uzului, a avut loc o avarie pe conducta 0.
În acest moment, echipele Crab evaluează situația urmând a emite dimineață un comunicat de presă în funcție de concluzii.
Avaria afectează toate localitățile care se aprovizionează din această sursă, inclusiv o parte din localitatea Bacău.
Această avarie vine la scurt timp după ce în cursul zilei de ieri, în zona localității Târgu Trotuș, a fost remediat un alt tronson de conductă.
Reamintesc că, la Onesti se lucrează intens la construirea unei Stații de captare (a doua sursă de apă pentru localitatea noastră). Practic, din luna mai, conform graficului, Oneștiul nu se va mai confrunta cu astfel de situații.
Voi reveni cu detalii!
08:35 UPDATE:
Conform informării, Conducerea RAJA s-a deplasat la Valea Uzului pentru a monitoriza situația.
Pentru ora 09:30 am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.
De asemenea, a fost informată Prefectura și Inspectoratul Școlar Bacău.”
În urmă cu puțin timp, RAJA SA a transmis un comunicat referitor la situația apărută în urma ultimei avarii:
„În cursul nopții trecute, conducta de aducțiune aparținând CRAB SA (Compania Regională de Apă Bacău) a suferit o nouă avarie și s-a oprit din nou pomparea de apă către Onești. În această situație, nici astăzi, 06 decembrie 2023, consumatorii din Onești nu vor avea apă la robinete.
În funcție de informațiile transmise de CRAB, vom reveni cu mai multe amănunte în cursul acestei zile.
Având în vedere că rezervorul de la Cuciur este gol, iar perioada de timp de umplere și intrare a conductei de aducțiune sub presiune, este de aproximativ 12 ore, dacă se finalizează lucrările de reparații în această seară, vom putea relua furnizarea de apă în cursul zilei de mâine, 07 decembrie 2023.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm abonații că vom relua furnizarea de apă imediat ce este asigurat nivelul minim în rezervorul de la Cuciur.
Vom reveni cu informații despre stadiul și evoluția lucrărilor, în situația în care vom primii noi detalii de la CRAB Bacău.”