Doi traficanți de droguri din Bacău, prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate

In Actualitate, Flagrant
octombrie 21, 2023

La data de 20.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, unul pentru  pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, iar cel de al doilea pentru săvârșirea infracțiunii de  trafic de droguri de risc. 

În sarcina primului inculpat s-a reținut că în perioada 14.10.2023 – 20.10.2023 a deținut pentru consum propriu și în scop de comercializare  cantitatea de 3,41 kilograme  rezină de canabis, sub formă de fragmente de substanță solidă (plăci) și fragmente de plăci, precum și 0,85 kilograme fragmente de plante de canabis (inflorescențe și tulpini). La data de 20.10.2023 i-a dat celui de al doilea inculpat cantitatea de 93.5 grame rezină de canabis,  pentru comercializare,  moment în care s-a realizat prinderea acestora în flagrant. 

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința  primului inculpat, au fost identificate și ridicate  cantitățile de 3,32 kilograme rezină de canabis (formată din 35 de plăci cu masa de circa 100 grame fiecare, ambalate în folii din material plastic) și 0,850 kilograme canabis (inflorescențe și tulpini). În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.  Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie. (Comunicat de presă DIICOT)