FOTO/Salvamontiștii băcăuani și câinele de intervenție Haruki, în vizită la CN „Dimitrie Cantemir” Onești

In Actualitate, Cultură și educație
martie 02, 2023

Salvamontiștii băcăuani au fost, joi, 2 martie, în vizită la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești. Alături de ei s-a aflat și Haruki, cel mai tânăr dintre câinii de intervenție ai Serviciului Public Județean Salvamont Bacău. Acesta a devenit, imediat, favoritul elevilor de la Colegiul „Cantemir”.

Astăzi am fost alături de elevii Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești, invitați să experimentăm împreună o școală altfel.

Vedeta activității a fost Haruki, cel mai tânăr dintre câinii de intervenție ai Serviciului Public Județean Salvamont Bacău. Am abordat mai multe teme, începând, desigur, cu câinii de avalanșă, salvarea montană din judetul Bacău și din România dar și despre drumeții montane, expediții pe munți înalți și noțiuni practice de prim ajutor.

Participăm adesea la activități de educație montană în școli cu tineri și copii și, de fiecare dată, suntem impresionați de dorința și disponibilitatea lor de cunoaștere și de interacțiune cu salvatorii montani, de cunoștințele și energia lor.

Felicitări elevilor de la „Dimitrie Cantemir”, dar și profesorilor și părinților care formează pentru viață acești copii minunați.„, este mesajul salvamontiștilor băcăuani după vizita la CN „Dimitrie Cantemir”.