Razie pe drumurile din județ! Polițiștii băcăuani au reținut 60 de permise și au dat 455 de sancțiuni

In Actualitate, Flagrant
martie 07, 2023

Poliţiştii Serviciului Rutier continuă să acționeze pe principalele artere din județ pentru siguranța traficului rutier.

La perioada 04 – 05 martie a.c., polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat, pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Activitățile polițiștilor rutieri au avut drept scop:

– Prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere;

– Depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive;

– Impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;

– Prevenirea și combaterea vitezei excesive.

În urma activităților desfășurate la nivel județean, polițiștii au aplicat 455 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, din care 202 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 39 abateri ale pietonilor, 21 abateri ale bicicliștilor și 13 abateri la căruțași.

De asemenea, polițiștii au reținut 60 de permise de conducere, din care 29 pentru depășirea limitei legale de viteză, 13 pentru consum de alcool la volan și 20 alte abateri.

Totodată, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare și au fost constatate 7 infracțiuni.

Reamintim că, polițiștii acționează zilnic, pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic. (Comunicat/IPJ Bacău)