Muncitorii lui Umbrărescu „lucrează non-stop, adică și noaptea” pe șantierul A7-Autostrada Moldovei

In Actualitate, Economie, National
martie 10, 2023

Consilierul ministrului Transporturilor, Cătălin Urtoi, a mers în vizită de lucru pe șantierul Autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani. Urtoi este consilierul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar recent a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR).

Consilierul din MT a vizitat secțiunea de autostradă Buzău – Focșani, acolo unde utilajele lui Umbrărescu sunt pe teren 24 h din 24. Urtoi a fotografiat muncitorii în jurul orei 18:30. De asemenea, consilierul a vizitat și secțiunea Ploiești – Buzău, însă a fost dezamăgit de mobilizarea constructorilor de aici:

„Astăzi am fost dezamăgit de Coni+Trace (români+bulgari) care la ședință au anunțat că au în jur de 200 de utilaje, iar pe teren nu am numărat mai mult de 80! Le-am spus foarte clar că voi merge pe tot șantierul că să mă conving personal. Din păcate cam fluiera vântul prin acest șantier! S-au plâns că nu au primit detaliile de execuție, dar în momentul în care am sunat în fața lor pe cei de la Consitrans am constatat că proiectantul abia primise verde din partea părții bulgare de o săptămână!”, a scris Urtoi pe pagina proprie de Facebook.

Concluzii la final de zi: cel mai organizat și cu program prelungit pe timp de noapte – UMB. Se lucrează non-stop, adică și noaptea! Voi continua să fac vizite pe aceste șantiere, până ce acești constructori vor intra într-un ritm care să mă convingă că vor finaliza în termen aceste lucrări! Deocamdată, doi dintre ei nu m-au convins!” a precizat Cătălin Urtoi.