Păziți-vă buzunarele de hoții din gări! Ce spun polițiștii băcăuani

In Actualitate, Flagrant
martie 10, 2023

Călătorii care au tranzitat miercuri, 8 martie, stația CFR din municipiul Bacău au primit sfaturi de la polițiști pentru a-și proteja bunurile și a avea o călătorie cât mai sigură.

La data de 08 martie, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bacău alături de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Secția 2 Bacău, au desfășurat o activitate de prevenire în Gara Bacău. Polițiștii au transmis călătorilor recomandări privind siguranța lor și a bunurilor personale.

Cetățenii au fost îndemnați să-și păstreze portofelul și banii în buzunarul interior al vestimentației, cât mai aproape de corp sau într-un alt loc sigur, de unde nu pot cădea în momentul în care umblă în bagaje sau de unde nu pot fi sustrași cu ușurință, în momente de neatenție.

De asemenea, călătorii au fost sfătuiți să nu-și expună bunurile de valoare pe care le au asupra lor și să nu se angajeze în discuții cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori pe timpul așteptării în perimetrul gării.

Poliția recomandă călătorilor:

-Nu vă lăsați bagajele nesupravegheate în compartiment, pe culoarul vagonului sau în sălile de așteptare.

– Evitați să ațipiți în tren ori în sălile de așteptare, mai ales dacă sunteți singuri.

– Dați dovadă de vigilență față de conduita persoanelor din jur și evitați anturajul persoanelor necunoscute.

– Fiți atenți la bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați la ghișeele caselor de bilete sau în alte puncte aglomerate din gară.

– În cazul în care ați fost martorul ori victima unei infracțiuni comise în trenurile de călători, stațiile CFR ori în gări, adresați-vă urgent celei mai apropiate unități de poliție transporturi, încercând să aduceți la cunoștința polițiștilor toate detaliile care pot duce la soluționarea cauzei.

În cazul în care vă aflați în pericol, apelați număr de urgență 112!

(Comnicat/IPJ Bacău)