Șoferul din Ucraina care a fost prins de polițiștii băcăuani, sâmbătă, 11 martie, în timp ce conducea beat un autotren pe raza comunei Cleja, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.
Ucraineanul, care avea o alcoolemie de 1,35 mg/ l alcool pur în aerul expirat, a opus rezistență când a fost somat de polițiști să coboare din cabina camionului astfel încât aceștia au fost nevoiți să îl încătușeze.
Comunicatul IPJ Bacău: Polițiștii Serviciului Rutier Bacău au luat măsura reținerii unui bărbat de 41 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului. Ulterior, bărbatul a fost arestat preventiv.
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 41 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului. În urma probatoriului administrat acesta a fost reținut și, ulterior, prezentat instanței care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
La data de 11 martie, în jurul orei 19.30, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier pe DN 2-E 85, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au depistat în localitatea Cleja, un camion care se deplasa pe direcția Adjud-Bacău.
La oprirea autovehicului ca urmare a solicitării echipajului de poliție, șoferul s-a încuiat în camion și a refuzat orice comunicare cu polițiștii.
Situația se impunea a fi clarificată, fapt pentru care, polițiștii au deschis portiera autovehiculului, prin geamul lateral. Ulterior, s-a procedat la imobilizarea și stabilirea identității conducătorului auto, respectiv, un bărbat de 41 de ani, din Ucraina.
Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,35 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
Prin intervenția polițiștilor rutieri, s-a evitat un eveniment rutier care ar fi putut avea consecințe grave, având în vedere lăsarea întunericului și luând în considerare faptul că, cisterna era încărcată cu combustibil.
Având în vedere cazurile de alcoolemii depistate la volan, polițiștii vin cu o serie de recomandări adresate șoferilor. Aceștia trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să fie permanent conștienți de faptul că, atunci când se urcă la volan, sunt responsabili atât de siguranța personală, cât și a pasagerilor din autovehicul și a celorlalți participanți la trafic.
Conform Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Permisul de conducere se reține până la soluționarea cauzei.
Distribuie: