VIDEO/UMB construiește al doilea pod ca lungime din România. Mega structura de peste râul Siret va avea 1,7 km

In Actualitate, Economie, National
martie 19, 2023

UMB a început lucrările pentru construirea celui de-al doilea pod ca lungime din România, structura „mamut” peste Siret și calea ferată de pe traseul Drumului Expres Brăila – Galați, a transmis sâmbătă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu, citat de economedia.ro.

Structura care supratraversează Siretul și complexul feroviar va avea o lungime totală de 1,7 kilometri și va fi al doilea cel mai lung pod din România după cel peste Dunăre de la Brăila (Podul peste Dunăre de la Giurgiu – Ruse a fost construit în 1954 și este administrat jumătate de România, jumătate de Bulgaria).

Antreprenorul băcăuan a construit și viaductul peste Olt de la Slatina de pe DEx 12 Craiova – Pitești de 1,6 kilometri, iar pe Autostrada Transilvania este viaductul de la Suplacu de Barcău de aproape 1,7 kilometri construit de Bechtel, dar pe un lot nefinalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila are o lungime de 2 kilometri, iar deasupra Dunării de aproximativ 1,9 kilometri.

Stadiul fizic al Drumului Expres Brăila – Galați este de aproximativ 40%, a transmis Scrioșteanu.

Stadiul fizic al Drumului Expres Brăila – Galați este de 40%, iar dacă vremea va fi favorabilă și antreprenorul va menține ritmul de lucru, se poate lua în considerare darea în trafic a acestui obiectiv mai devreme de termenul contractual de finalizare din aprilie 2024”, a afirmat Scrioșteanu.

Cele mai recente imagini din dronă cu șantierul DEx Brăila – Galați au fost publicate pe Canalul YouTube „Răducu P Drum”.

În ianuarie 2023, Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu promitea finalizarea lucrărilor la Drumul Expres Brăila – Galați până la sfârșitul anului. Asociația Pro Infrastructură a estimat la un an și jumătate  realizarea structurii peste Siret și calea ferată.