FOTO/ În Duminica Sfintei Cruci, oneștenii au sărbătorit Viața, prin Marșul devenit deja tradiție de 23 de ani

In Actualitate, Cultură și educație, Social
martie 20, 2023
Peste o mie de oneșteni au participat duminică, 19 martie, la Procesiunea Crucii-Marșul pentru Viață ce s-a desfășurat pe traseul Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Bdul Republicii – Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”.
„În Duminica Sfintei Cruci, oneștenii au sărbătorit Viața, prin Marșul devenit deja tradiție în orașul nostru de 23 de ani.
Creștinii, mici și mari, tineri de toate vârstele, au pornit împreună în procesiune de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” cu bucuria mărturisirii și cânt ortodox.
Calea până la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” a fost una de rugăciune și bucurie ,
într-o atmosferă calmă și înmiresmată de harul comuniunii în această frumoasă zi de primăvară.
Preoții Protopopiatului Onești împreună cu tineri de diferite vârste au pornit în Procesiune , creștinii din oraș și cei sosiți din împrejurimi au gustat din mărturisirea comuniunii lui Hristos.
Lor li s-au alăturat tinerii voluntarii ai ATOR Onești și ai Asociației „Suroti” de la Mănăstirea Cașin care au dinamizat frumosul și taina trăirii creștine prin port și promovarea „proviață”.
Luna martie și-a fixat locul în calendar în postura de lună a vieții, prilej pentru a ne reaminti de importanța și responsabilitatea darurilor lui Dumnezeu, de motivele pentru care suntem recunoscători mamelor noastre, toate acestea în cadrul Postului Mare, care ne pregătește pentru întâlnirea cu Hristos cel Înviat, Calea ,Adevărul și Viața.”, a transmis Asociația „Patmos” Onești.