VIDEO-FOTO/Percheziții ale DIICOT la distribuitori de droguri din Bacău și alte localități din județ. Printre clienți, inclusiv elevi

In Actualitate, Flagrant
martie 22, 2023

Miercuri, 22 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Serviciul Teritorial Bacău împreună cu polițiști  din cadrul Brigăzii de Combatere efectuează 8 percheziţii domiciliare pe raza județului Bacău,  în trei  cauze având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În cauză s-a reținut că,  în perioada 2022 – martie 2023, mai multe persoane, au comercializat droguri de risc și mare risc (canabis și amfetamine), către consumatori, inclusiv elevi, din municipiul Bacău și localitățile învecinate.

Peste 20 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Serviciul  Teritorial Bacău.
La acțiune participa şi polițiști din cadrul IPJ Bacău  si jandarmi din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (Comunicat DIICOT)