Zeci de familii din Gura Văii răsuflă ușurate. S-au încheiat lucrările de consolidare a malului râului Trotuș pe teritoriul comunei

In Actualitate, Economie
martie 22, 2023

Lucrările de consolidare a malului Trotuşului şi îndepărtare a formațiunii stâncoase din albie, care deturna cursul râului înspre malul stâng, erodându-l tot mai accentuat, s-au încheiat cu succes în comuna Gura Văii, după doar două luni de la începerea lor.

Investiția, în valoare de aproximativ 2 milioane lei, a fost prinsă în lista de intervenții pe 2022 a Administrației Bazinale de Apă Siret, după ce primarul Silviu Tinei a solicitat sprijinul autorităților în urma inundațiilor repetate din anii 2005, 2016 și 2018.

Peste 600 de metri liniari de mal au fost consolidați, a fost construit un dig, gabioane şi s-a câştigat teren substanțial în detrimentul Trotuşului, a cărui curgere nu mai amenință acum casele locuitorilor din Gura Văii.

În total, 30 de gospodării aflate în imediata vecinătate a râului Trotuș şi un total de peste 200 de case, situate de-a lungul malului stâng, nu vor mai avea de înfruntat pericolul inundațiilor.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Grupului de suport coordonat de Administrația Bazinală de Apă Siret și Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău.