Mobilizare a zeci de polițiști băcăuani în căutarea unei fetițe de 8 ani dispărută de acasă. Unde a fost găsită copila

In Actualitate, Flagrant, Social
martie 23, 2023

Polițiștii din municipiul Bacău și din comunele arondate, au reușit, în doar 30 de minute, să găsească o fetiță de 8 ani dispărută de la domiciliu.

Dispariția copilei din Răcăciuni a fost anunțată miercuri seara, în jurul orei 19.10, printr-un apel la 112, și imediat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bacău și ai comunelor arondate s-au mobilizat rapid, astfel că, în 20 de minute de la sesizare, peste 40 de polițiști erau prezenți la locul de întâlnire, pentru formarea echipelor de căutare și desfășurarea tuturor activităților specifice în astfel de cazuri, informează IPJ Bacău.

După alte 10 minute, în urma activităților investigative efectuate de către echipele de căutare, a fost depistată minora, la aproximativ 7 km de casă.

Din primele verificări, în perioada plecării de la domiciliu, minora nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Aceasta a fost condusă la sediul poliției, unde a fost consiliată de reprezentanții DGASPC Bacău, ulterior fiind încredinţată familiei.

“Pentru a nu fi implicați în evenimente negative, poliţiştii le recomandă copiilor ca, înainte de a pleca de acasă să ceară voie părinţilor sau bunicilor, spunându-le unde merg, cu cine, cum ajung acolo şi când se întorc”, mai precizează comunicatul IPJ Bacău.