Șansă la viață! Aproape 500 de câini și pisici au fost sterilizați la Adăpostul de la Onești

In Actualitate, Social
martie 23, 2023
Primăria municipiului Onești, Adăpostul de câini Onești și Asociația ResQdogs au organizat o amplă campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor, cu și fără stăpâni, de pe raza Oneștiului.
Conform unui anunț postat de primarul Laurențiu Neghină, 372 de câini și 113 pisici au fost castrați în doar patru zile în cadrul campaniei de sterilizare de la Onești, cea mai mare dintre cele organizate până acum: 
”Implicarea, dăruirea, iubirea față de necuvântătoare sunt calități care îi caracterizează pe cei 15 tineri – medici, asistenți, voluntari ai Asociației ResQdogs și salariați ai Adăpostului de câini – Onești, care timp de patru zile au depus o muncă istovitoare, în spiritul normalității.
I-am cunoscut în afara orelor de lucru, sunt onorat și bucuros pentru că am avut ocazia, sunt oameni deosebiți cu pasiuni și trăiri, uniți de dragostea pentru necuvântătoare.
Săptămâna viitoare vom semna un protocol prin care reprezentanții ResQdogs se vor angaja în a ne susține în procesul de adopție, astfel încât în Adăpostul de câini – Onești să nu se ajungă la eutanasieri. Tot cu acest scop, în prima ședință de Consiliu Local, voi propune consilierilor locali pentru discutare și, sper eu, aprobare – o formă de colaborare cu Asociatia ResQdogs pentru construirea unui nou adăpost la Onești.
Câinii sunt pe străzi din vina noastră, din nepăsarea și neglijența oamenilor. E datoria noastră să corectăm lucrurile, doar respectând viața!”