Droguri în școlile băcăuane. Au fost arestate șase persoane pentru trafic. Ce au descoperit procurorii DIICOT acasă la suspecți

In Actualitate, Flagrant
martie 25, 2023

Șase persoane din județul Bacău au fost arestate preventiv în urma perchezițiilor efectuate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău.

Cei șase sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

Potrivit DIICOT, în urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate cantitățile de aproximativ 150 de grame de canabis, 75 de grame rezină de canabis (hașiș), 2 grame de amfetamină (Speed), 7 grindere, 5 cântare de mare precizie, obiecte și dispozitive folosite la prepararea, porționarea și administrarea drogurilor, mai multe telefoane mobile, sumele de aproximativ 8.000 de lei și 1.000 de euro, despre care există bănuiala rezonabilă că provin din vânzarea drogurilor.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a șase dintre inculpați și măsura arestului la domiciliu pentru un alt inculpat.