Un tânăr de 16 ani din Bacău a fost tâlhărit și a ajuns la spital. Polițiștii au reușit să îl prindă pe agresor

In Actualitate, Flagrant
februarie 03, 2023

Polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizați, în seara zilei de miercuri, 1 februarie, de către un localnic de 38 de ani, despre faptul că, în timp ce se plimba prin parc, a observat o agresiune între doi tineri. La fața locului, polițiștii au identificat un tânăr de 16 ani, din municipiul Bacău, iar din discuţiile purtate cu acesta a rezultat faptul că, o persoană necunoscută l-ar fi deposedat prin violență de telefonul mobil.

Un echipaj din cadrul Ambulanţei Bacău i-a acordat tânărului îngrijiri medicale şi l-au transportat pe acesta la spital pentru continuarea investigaţiilor medicale. Au fost transmise semnalmentele persoanei care ar fi comis agresiunea, tuturor echipajelor aflate în teren. S-au efectuat rapid toate activitățile specifice, iar, în scurt timp, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din municipiul Bacău, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil al păgubitului.

Polițiștii l-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Bacău pentru audiere.

Cazul a fost preluat de polițiștii Biroului Investigații Criminale iar, în urma probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a bănuitului. Tânărul bănuit de tâlhărie calificată a fost introdus în Arestul I.P.J.Bacău.

Ce spune Poliția Bacău

Din practica judiciară a rezultat că, cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, polițiștii vă recomandă:

 Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, la ore târzii.

 Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).

 Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.

 Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare.

Comunicat/IPJ Bacău, Foto ilustrativ