FOTO/ Trei români morți și mai mulți răniți într-un cumplit accident petrecut azi-dimineață în Slovenia. Autocarul cu 32 de români s-a răsturnat

In Actualitate, Diaspora, Flagrant, National
februarie 03, 2023

Trei români au murit după ce un autocar înmatriculat în județul Brașov s-a răsturnat vineri, 3 februarie, în nord-vestul Sloveniei, scrie observatornews.ro. Accidentul s-a produs în jurul oprei 5.00 dimineața. Alți patru români au fost transportați de urgență la spital. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost notificat cu privire la tragedie și face demersuri în regim de urgență pentru a afla identitatea pasagerilor decedați sau răniți și pentru a oferi asistență. Autocarul transporta 32 de pasageri la momentul producerii accidentului.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localităţile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetăţeni români spre Italia. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi cu privire la circumstanţele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident”, a transmis MAE

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalţi 25 de pasageri se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei, precizează MAE.

Din primele informații, accidentul din Slovenia s-a produs în jurul orei 5:00, în apropierea orașului Murska Sobota, a transmis poliția slovenă. Pe fotografiile făcute la fața locului se pot observa urmele roților, semn că șoferul a scăpat controlul volanului, iar autocarul a derapat în afara carosabilului, trecând prin parapete.

Poliția din Slovenia a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragedia. Cauza accidentului este încă necunoscută. (Sursa/observatornews.ro)