S-a emis Autorizația de Construire pentru primul lot al Autostrăzii Focșani-Bacău. Constructorul UMB are la dispoziție 30 de luni

In Actualitate, Economie, National
martie 27, 2023

Ministerul Transporturilor a emis luni, 27 martie, Autorizația de Construire pentru primul lot al autostrăzii Focșani – Bacău, un important proiect rutier care face parte din Autostrada Moldova (A7).

Lotul 1, cu o lungime de 35,60 km, va fi construit de UMB și trebuie finalizat în doi ani și jumătate, conform termenului stabilit în contractul de execuție semnat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe 15 decembrie 2022.

Autostrada Focșani – Bacău este formată din trei loturi, cu o lungime totală de 95,902 km, și va avea 91 de poduri/pasaje, 5 noduri rutiere, 2 parcări de scurtă durată (stânga/dreapta), 2 parcări tip S1 (stânga/dreapta), 1 parcare tip S3 (stânga/dreapta) și 3 Centre de Întreținere și Coordonare. În cadrul autorizației emise de Ministerul Transporturilor, sunt incluse lucrări în localitățile Odobești, Mărășești, Panciu, Vânători, Garoafa, Bolotești, Țifești, Movilița și Pufești din județul Vrancea.

Termenul de 30 de luni pentru finalizarea întregii autostrăzi Focșani – Bacău se calculează de la momentul emiterii Ordinului pentru Începerea Lucrărilor (OIL), pe care CNAIR urmează să-l emită în curând. Însă constructorul, UMB, a intrat deja în teren încă din ianuarie, conform informațiilor oferite de autorități.

Autostrada Focșani – Bacău reprezintă cea mai lungă secțiune de pe Autostrada Moldovei și va conecta municipiile Focșani și Bacău, facilitând transportul rapid și sigur între cele două orașe și zonele adiacente. (Sursa foto/economica.net)