Echipa de robotică ȘTIM DC Avengers de la CN ”D. Cantemir” Onești s-a calificat la faza națională FIRST LEGO League Challenge Romania

In Actualitate, Cultură și educație
martie 28, 2023

Cele trei echipe de robotică ȘTIM DC au participat pe 26 martie la a doua regională FIRST LEGO League Challenge Romania: @sȘTIM DC Avengers, ȘTIM DC SuperBob și ȘTIM DC sin2x+cos2x. Echipa STIM DC Avengers a reusit sa obtina premiul Vicecampionului si s-a calificat la etapa națională de duminică, 2 aprilie.

A fost o experiență intensă, cu multă muncă, cu emoții, cu zâmbete, cu satisfacții, cu strigăte de bucurie, dar și cu lacrimi, din care cu toții am avut de învățat și care ne va face cu siguranță mai puternici și încrezători. Și cel mai important este că suntem o ECHIPĂ! Mulțumim voluntarilor de la Asociatia pentru educatie STEM creativa pentru organizare și abia așteptăm să ne revedem la națională, că tare ne place.„a precizat profesoara Otilia Panfil, coordonatoarea clubului de robotica STIM DC.

FTC este cea mai mare competiție internațională de robotică și înseamnă mai mult decât a construi roboți. Echipe de maxim 15 liceeni acceptă provocarea de a proiecta, construi și programa roboți cu care să concureze în teren alături de alte echipe, într-un format de tip alianță. Ghidați de către mentori adulți, tinerii își dezvoltă abilități STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică) în timp ce realizează valoarea ideilor inovatoare și a muncii asidue în echipă.