Finul de cununie al lui Traian Băsescu, medicul Cîrstoiu, este candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei

In Actualitate, National, Politica
martie 19, 2024

După o ședință de patru ore, liderii Coaliției au decis luni seara să susțină un candidat comun la primăria București și candidați comuni la Consiliul General, susțin surse oficiale din Coaliție. De asemenea, PSD și PNL intenționează să meargă împreună și la primăriile de sectoare și consiliile locale ale acestora. În ceea ce privește numele candidatului la primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu este în continuare favoritul, iar liderii PSD și PNL au căzut de acord să-l susțină. Decizia oficială va fi anunțată în următoarele zile.

Medicul ortoped Florin Cătălin Cîrstoiu s-a nascut în Pitești și va împlini 50 de ani în noiembrie. Din martie 2020 este manager al Spitalului Universitar de Urgență București, fiind numit de ministrul Sănătății Victor Costache. A mai ocupat aceeași funcție între 2009 și 2016. Este și decan al Facultății de Medicină din Capitală. Tatăl său, Ion Cîrstoiu, a fost deputat PD de Argeș în două legislaturi. Cătălin Cîrstoiu este căsătorit cu Monica Mihaela, medic ginecolog iar nașul lor este Traian Băsescu. De altfel, fostul președinte l-a decorat pe Cîrstoiu, în 2010, cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.

Deține, împreună cu soția, o casă de 450 de metri pătrați în Mogoșoaia și un teren intravilan de 3.300 metri pătrați în aceeași localitate din Ilfov, dar și un apartament de peste 100 de metri pătrați în București. Din 2008 are un autoturism Cadillac. Potrivit declarației sale de avere, Cătălin Cîrstoiu are bijuterii în valoare de 150 de mii de euro și depozite bancare de peste 1.500.000 de lei, 400.000 de euro și 50.000 de dolari. A împrumutat aproape 5 milioane de lei si 138.000 de euro. În 2023, a câștigat 450 de mii de lei salariu de la spital și 225 de mii de lei de la Universitatea de Medicină. (Foto/ Stirile Kanal D)