Grupul UMB, condus de băcăuanul Dorinel Umbrărescu, a înregistrat cele mai mari progrese în luna februarie în cadrul marilor proiecte de infrastructură rutieră din România

In Actualitate, Economie, National
martie 30, 2023

Grupul UMB, condus de băcăuanul Dorinel Umbrărescu, a înregistrat cele mai mari progrese în luna februarie în cadrul marilor proiecte de infrastructură rutieră din România, potrivit clasamentului lunar. Pe locul doi se află italienii de la WeBuild, iar pe locul trei este asocierea româno-bulgară Coni-Trace.

Potrivit clasamentului, UMB a avut un avans de 6,5 puncte procentuale pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești, iar lucrările au depășit stadiul de 15%. De asemenea, firmele lui Dorinel Umbrărescu au înregistrat un avans de 5 puncte procentuale pe lotul 1 Buzău-Vadu Pașii din Autostrada Buzău-Focșani.

De asemenea, grupul UMB a avut progrese semnificative pe lotul 4 Mândrești Munteni-Focșani Nord din Autostrada Buzău-Focșani, avansând cu 4 puncte procentuale, iar lucrările au ajuns la un stadiu de 5%. Acest lot a fost botezat de pasionații de infrastructură drept „cocoașa de la Focșani” și se așteaptă să fie primul inaugurat din cele 10 de pe A7 câștigate de UMB, de la Buzău la Pașcani.

Clasamentul continuă cu progresele UMB pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord, cu un avans de 4 puncte procentuale, iar gradul de execuție pe acest lot a ajuns la 37%. Pe lotul 2 Vadu Pașii-Râmnicu Sărat din Autostrada Buzău-Focșani, grupul UMB a raportat un prim avans de 3 puncte procentuale. În plus, pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, programat pentru inaugurare în 2023, UMB a înregistrat un progres de 1 punct procentual.

În general, grupul UMB a obținut o performanță foarte bună în luna februarie și și-a consolidat poziția de lider în construcția de autostrăzi din România.