Elevii de gimnaziu de la CN „Dimitrie Cantemir” Onești sunt în top! 100 % promovare la Simularea națională a Evaluării Naționale

In Actualitate, Cultură și educație
martie 30, 2023

După centralizarea rezultatelor la Simularea națională a Evaluării Naționale, la nivelul județului Bacău sunt trei unități de învățământ cu 100 % promovare. Este vorba de  Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești, Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău și Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” Bacău.

Acestea sunt urmate de Colegiul NaționalVasile Alecsandri” Bacău și Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău, cu un procent de promovare de peste 98%. S-au înregistrat și două medii de 10 (zece) la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău și Școala Gimnazială „Dr. Alexandru Șafran” Bacău.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a centralizat rezultatele la Simularea națională a Evaluării Naționale 2023, care s-a desfășurat în perioada 20-22 martie 2023 în toate unitățile de învățământ care au în structură și nivel gimnazial. Indicatorii generali la această testare, organizată pentru elevii de clasa a VIII-a, sunt:

  • număr de candidați înscriși: 5.645
  • număr de candidați prezenți la toate probele: 5.128
  • număr de candidați prezenți la proba de Limba și literatura română: 5.178
  • număr de candidați prezenți la proba de Matematică: 5.149
  • număr de candidați prezenți la proba de Limba și literatura maternă: 12
  • număr elevi cu media între 1 și 4,99: 1.706
  • număr elevi cu media peste 5 (cinci): 3.422
  • procent de promovare: 66,73% (anul trecut 61,95%), în creștere față de Simularea județeană a Evaluării Naționale 2023 (organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bacău în perioada 13-14 februarie doar la Limba și literatura română și Matematică), unde procentul de promovare a fost de 51%.

Rezultatele obținute de elevi la aceste simulări naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat testările, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele de la simulări vor fi trecute în catalog numai dacă elevii vor solicita acest lucru.

Evaluarea Națională 2023 va avea loc în perioada 19-22 iunie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației. Proba la Limba și literatura română se va desfășura pe 19 iunie, proba la Matematică este programată pe 21 iunie, iar cea la Limba și literatura maternă, pe 22 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 9 iunie, înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 6-9 iunie, primele rezultate se vor afișa pe 28 iunie, iar cele finale, de după soluționarea contestațiilor, pe 4 iulie 2023.  (Sursa/IȘJ Bacău)