Micii matematicieni de la Școala nr. 1 Onești sunt fenomenali! Ei au obținut 18 locuri I la faza județeană și merg la „naționale”

In Actualitate, Cultură și educație
martie 30, 2023
Micii matematicieni de la Școala Gimnazială nr. 1 Onești, elevi din clasele a II-a, a III-a și a IV-a, au reușit să obțină 18 locuri întâi la faza județeană a Concursului național Mate+, ce s-a desfășurat sâmbătă, 25 martie, la Bacău.
Performerii de la Școala nr 1, director Carmen Petec, vor reprezenta unitatea de învățământ la faza națională a concursului, ce va avea loc pe 20 mai.
Aceștia sunt:

Clasa a II-a– Tudor Andrei Constand, Mihai Ion, Matei Ghițiu, Rareș Ștefan Bacîru, Adara Ioana Bostan, David Teodor Rusei, Mihai Micu, Tudor Tenie
Clasa a III-a– Alisia Maria Popescu, Letiția Costache, Florin Anghel, Sara Ștefania Sava Oancea
Clasa a IV-a – Sophia Alexia Codreanu, Maria Flavia Doltu, Mădălin Micu, Ema Gabriela Tănase, Ilinca Vrînceanu, Tudor Rîngheanu.
Școala nr 1 Onești a fost reprezenttă de 28 de elevi de clasa a II-a, 13 elevi de clasa a III-a și 9 elevi de clasa a IV-a, îndrumați de învățătoarele Ramona Gologan, Valentina Roșu,  Loredana Schifirneț,  Daniela Titere, Daniela Carmen Dascălu, Steluța Moraru, Laura Cozma și Mihaela Bolocan.
Concursul Național  Mate +  este inițiat de Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Huși, județul Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui și 25 de școli din județe diferite ale țării, între care și Bacău.  Competiția  este dedicată elevilor din clasele II-IV din unitățile de învățământ preuniversitar, de stat sau particulare.
Pentru calificarea la etapa națională, candidații au fost condiționați de obținerea a minim 90 de puncte, conform baremului. Elevii calificați au obținut punctaje între 90 și 100 de puncte.
Rezultatele obținute de elevii de la Școala nr. 1 Onești sunt cu atât mai remarcabile în condițiile în care s-au confruntat cu peste 750 de colegi din tot județul.
Așadar, învățătoare şi elevi, deopotrivă, au depus eforturi continue şi de lungă durată, rezultatele fiind o consecinţă firească a acestora, o trudă cu folos, care s-a bucurat permanent de susținere din partea părinților- premisa succesului”, a declarat, după aflarea rezultatelor, directorarea școlii, prof. Carmen Petec.
 
Faza națională a concursului Mate+ se va desfășura la Școala Gimnazială Miron Costin din Bacău.