Suporteri de lux pentru Viitorul Curița (Onești)! Foștii internaționali Cosmin Contra și Flavius Stoican au transmis mesaje video: „Baftă, Silviu, baftă, Viitorul!”

In Actualitate, National, Sport
martie 30, 2023

Suporteri de lux pentru Viitorul Curița (Onești)! Foștii internaționali Cosmin Contra și Flavius Stoican au transmis mesaje video prin care urează succes echipei patronate de Mihai Fudulache.

Cum s-a întâmplat ca foștii internaționali să fie alături de echipa de Liga a IV-a din județul Bacău? Explicația este legătura dintre cei doi și Silviu Ion, instalat recent ca director tehnic al echipei FC Viitorul. De altfel, în mesajele lor, Contra și Stoican urează baftă atât clubului cât și noului oficial oneștean: „Baftă, Silviu, baftă, Viitorul!” 

Silviu Ion și-a desfășurat cea mai mare parte a activității la Dinamo București, noul director tehnic al lui Viitorului îndeplinind mai multe roluri de-a lungul timpului: „secund”, în mandatul lui Flavius Stoican,  sau analist în mandatul lui  Cosmin Contra.

Începând din 2005, Silviu Ion a lucrat la Dinamo cu tehnicieni consacrați, precum Mircea Rednic, Dario Bonetti, Dușan Uhrin jr., Cosmin Contra, Ioan Andone, etc.

Ca „secund”, Silviu Ion are în palmares o Cupă a Ligii cucerită cu Dinamo şi o finală de Cupa României (pierdută cu CFR Cluj), ambele cu Rednic „principal”, dar și un loc 3 – ultima performanță notabilă a „câinilor” în Liga 1 – când a făcut parte din staff-ul tehnic al lui Cosmin Contra.

Finanțatorul FC Viitorul, Mihai Fudulache, a anunțat, odată cu instalarea lui Silviu Ion și a antrenorului Silviu Mihalache, o nouă identitate pentru club, acesta urmând să se numească Viitorul Onești.

Oficial, noua denumire se va putea adopta doar după încheierea campionatului, până atunci titulatura urmănd să rămână cea de Viitorul Curița.