VIDEO/ În județul Bacău și în restul Moldovei ninge. Circulați cu atenție!

In Actualitate, National
aprilie 04, 2023
Până la ora 22.00 a acestei zile județul Bacău se află sub incidența unui COD PORTOCALIU de de ninsori însemnate cantitativ. Conform unui comunicat al DRPD Iași, la această oră ninge în toate județele Moldovei, iar carosabilul este umed, la temperaturi ale aerului cuprinse în intervalul -3°C (Ghimeș, BC) / +3°C (Bârlad, VS).

Se circulă în bune condiții pe DN 2 și pe Varianta Ocolitoare a municipiului Bacău, în ciuda ninsorilor abundente și a carosabilului umed, tratat cu material antiderapant. SDN Bacău a acționat cu 8 autoutilaje și s-au răspândit 29 TONE material antiderapant [Sare – 29T], pe DN 11, 11A, 12A, 12B, 2G;

Echipele de deszăpezire ale DRDP Iași acționează de la primele ore ale dimineții pentru asigurarea circulației, cu lamă și material antiderapant, în special în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Bacău, unde ninge moderat, cu zăpadă frământată în strat de 0-1 cm pe carosabil și în zona acostamentelor.
Reamintim, jumătatea de sud și estul țării se află sub atenționare Cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, cu vreme deosebit de rece pentru această perioadă.
De asemenea, pentru zona înaltă a județelor Bacău și Vrancea a fost instituită o atenționare Cod portocaliu de ninsori abundente, cu intensificări ale vântului și perioade de viscol, cu vizibilitate scăzută.
În aceste condiții, recomandarea pentru conducătorii auto este de a circula cu prudență și de a evita deplasările fără echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă.
Circulați cu atenție!