O casă și două mașini au fost mistuite de flăcări într-un incendiu izbucnit, marți noaptea, într-o comună băcăuană

In Actualitate, Flagrant
mai 03, 2023

În urma unui puternic incendiu izbucnit în noaptea de marți, 2 mai, o casă cu etaj și două mașini au ars în satul Brad, comuna băcăuană Filipeni.

Potrivit ISU Bacău, în urma apelului care anunța producerea evenimentului, de urgență, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău, respectiv două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei (aproximativ 150 mp), la bunurile aflate în camerele de la etaj și la nivelul a trei anexe, pe o suprafață totală de aproximativ 30 mp.

După aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, în jurul orei 02:00.

În urma acestuia, au fost afectate suprafețele menționate, bunurile aflate în interiorul construcțiilor, precum și două autoturisme parcate în curte.

Din cercetările efectuate de pompierii băcăuani, cauza probabilă de producere a incendiului este utilizarea focului deschis în spații închise.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor să anunțe orice eveniment care le poate pune în pericol viața sau mediul înconjurător, la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Foto/ilustrativ