Incendiu la o casă din comuna Asău. Un bătrân de 89 de ani a suferit arsuri pe 90 % din suprafața corpului

In Actualitate, Flagrant, Social
iulie 10, 2023

Pompierii militari au fost solicitați să intervină sâmbătă seara, în jurul orei 21:00, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit din satul Straja, comuna Asău.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, informează ISU Bacău.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 de mp.

Din nefericire, la fața locului a fost găsit un bătrân de 89 de ani, cu arsuri pe aproximativ 90% din suprafața corpului.

Acesta a fost preluat de ambulanța SMURD, în vederea transportului la Centrul Primiri Urgențe Comănești.

În urma incendiului au mai ars bunuri din interiorul locuinței.

Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este utilizarea focului deschis în spații închise.

În acest sfârșit de săptămână (07-10 iulie a.c.), pompierii băcăuani au răspuns unui număr de 73 solicitări, înregistrate în dispeceratul integrat ISU-SAJ.

Astfel, în intervalul de referință, subunitățile de intervenție din județ au intervenit în 44 de cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, în opt misiuni pentru asistență persoanelor, au lichidat două incendii și au gestionat alte 19 intervenții în sprijinul comunităților.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor să anunțe orice eveniment care poate pune în pericol viața sau mediul înconjurător, la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. (Foto ilustrativ)