Un transport ilegal de trufe, în valoare de peste 200.000 de lei, a fost confiscat de polițiștii băcăuani

In Actualitate, Flagrant
iulie 07, 2023

O patrulă mixtă, polițist și jandarm, din județul Bacău a confiscat un transport ilegal de trufe în valoare totală de peste 200.000 de lei. Patrula a oprit pentru control o autoutilitară, pe raza comunei Sascut. În urma verificărilor, s-au găsit mai multe cutii în care erau 836 kg de trufe pentru care șoferul, din județul Mureș,  nu a putut prezenta acte. Marfa a fost confiscată iar firma la care lucrează șoferul, cu sediul în județul Harghita, a fost amendată cu 5.000 de lei.

Comunicat IPJ Bacău: La data de 05 iulie a.c., o patrulă de siguranță publică formată dintr-un polițist din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a depistat, pe raza comunei Sascut, o autoutilitară condusă de un bărbat din județul Mureș, care transporta trufe.

Din verificările efectuate, a reieșit faptul că, în interiorul autoutilitarei se aflau mai multe cutii în care erau depozitate trufe, iar pentru acestea conducătorul autoutilitarei, angajat al unei societăți comerciale de profil, din județul Harghita, nu a putut prezenta un aviz de însoţire sau alte documente care să ateste provenienţa legală a mărfii.

Polițiștii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării cantității de 836 de kg de trufe în valoare de peste 200.000 de lei și predarea acesteia Ocolului Silvic Căiuți.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău și personalului din cadrul Ocolului Silvic Căiuți.

Societatea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei conform Legii 171/2010, verificările continuând în vederea identificării modului în care societatea comercială a intrat în posesia trufelor, a legalităţii acestuia şi pentru luarea tuturor măsurilor legale care se impun.