Marius Drăghici, oneșteanul acuzat de moartea în chinuri a 39 de vietnamezi, a fost condamnat de instanța din Marea Britanie

In Actualitate, Diaspora, Flagrant, National
iulie 12, 2023

Un oneștean, liderul unei bande de traficanți de persoane, a fost condamnat în Marea Britanie la 12 ani și șapte luni de închisoare pentru uciderea prin imprudență a 39 de bărbați, femei și copii care au fost găsiți morți în remorca unui camion, transmite itv.com citat de G4media.ro.

Oneșteanul Marius Mihai Drăghici, în vârstă de 50 de ani, a fost reținut de poliție în România în luna august a anului trecut și acuzat de 39 de capete de acuzare de omor prin imprudență și de conspirație în vederea sprijinirii imigrației ilegale.

Cadavrele cetățenilor vietnamezi au fost găsite în containerul din Grays, Essex, care fusese transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, la începutul zilei de 23 octombrie 2019.

Victimele au sperat la o viață mai bună în Marea Britanie atunci când au fost de acord să plătească până la 13.000 de lire sterline pe cap de migrant pentru un serviciu de contrabandă „VIP”.

Pe 22 octombrie 2019, au fost înghesuiți în containerul camionului pentru a fi expediați în condiții de întuneric beznă și sufocare, iar Old Bailey a auzit cum au încercat cu disperare să dea alarma când au rămas fără aer înainte de a ajunge pe țărmurile britanice.

Marți, 11 iulie, procurorul Bill Emlyn Jones KC a declarat că victimele s-au sufocat într-un container etanș pe drumul peste Canalul Mânecii.

El a spus: „Ultimele lor ore trebuie să fi presupus o suferință și o angoasă inimaginabile.

„Acuzarea susține că Drăghici a luat parte la o conspirație sofisticată, de lungă durată și foarte profitabilă, care a avut ca scop introducerea ilegală de migranți în Regatul Unit, în spatele unor camioane, încălcând în mod deliberat și intenționat controlul la frontieră”, a spus judecătorul.