Se sfințește Biserica „Maria Magdalena” din Onești. Edificiul, de o frumusețe aparte, este replica Bisericii Mănăstirea Putna

In Actualitate, Cultură și educație
iulie 18, 2023
Duminică, 23 iulie, va avea loc slujba de sfințire a Bisericii „Maria Magdalena” din Onești, transmite Protoieria Onești.
Comunicat Protoieria Onești: „Binecuvântare arhierească și bucuria târnosirii Bisericii Maria Magdalena din Municipiul Onești !
Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului , va fi prezent , din nou în luna iulie , în mijlocul binecredincioșilor oneșteni.
Duminică , 23 iulie 2023 de la orele 8.30 va oficia Slujba de Sfințire a Bisericii “Sfânta Mironosiță și Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena ” și „Sfântul Apostol Andrei , Apostolul Românilor” din Municipiul Onești.”
Biserica „Maria Magdalena” este situată în cartierul oneștean „Satul Catolic” si este replica la scară redusă a bisericii de la Mănăstirea Putna, locul unde odihnește Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt.
„Sfânta Maria Magdalena este una dintre cele opt femei care, potrivit Sfintelor Evanghelii, au mers la mormântul Mântuitorului să ungă trupul Lui cu mir, conform ritualurilor iudaice de înmormântare. S-a numit Magdalena după localitatea Magdala, din Galileea de Sus, unde s-a născut sau a trăit mai mult, oraș situat la circa 5 km nord de Marea Galileii.
După Pogorârea Sfântului Duh, a propovăduit Evanghelia prin numeroase cetăți și sate. După ce a predicat la Roma, Sfânta Maria Magdalena l-a ajutat în activitatea sa, la Efes, pe Sfântul Ioan Evanghelistul. Este și orasul unde a trecut la Domnul și unde Sfantul Ioan a înmormântat-o la intrarea peșterii din Muntele Ohlon, din apropierea orașului”, conform noutăți-ortodoxe.ro