Polițiștii IPJ Bacău sunt la datorie pentru sărbători în siguranță

In Actualitate, Social
aprilie 30, 2024

Polițiștii Inspectoratului de Poliței Județean Bacău, împreună cu celelalte efective teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, sunt la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în contextul Zilei Internaționale a Muncii și Sărbătorilor Pascale ortodoxe.

Astfel, peste 1.000 de polițiști băcăuani din toate structurile vor fi la datorie în perioada 01 – 06 mai a.c., pentru ca Ziua Internațională a Muncii și Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrate în siguranță.

Pe lângă activităţile de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii băcăuani vor fi prezenţi şi în cadrul dispozitivelor instituite în locurile unde se vor desfăşura manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Internaționale a Muncii.

Pe drumurile publice se va asigura prezenţa activă a polițiștilor rutieri, pe principalele artere, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor, fluidizarea şi controlul traficului rutier.

De asemenea, polițiștii vor fi prezenți și în zona lăcașurilor de cult din județ pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite și pentru evitarea formării de aglomerări de persoane.

Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci de a preveni comiterea faptelor care ar putea perturba climatul de ordine şi siguranţă publică.

Cu toate acestea nu va fi tolerată nicio abatere a legii. Pe această cale, facem un apel către cetățenii judeţului Bacău, să respecte normele de conviețuire socială și indicațiile polițiștilor aflați în teren.

Dacă veți pleca de la domiciliu în această perioadă, asigurați-vă locuința corespunzător și nu uitați de protecția bunurilor.

Nu în ultimul rând, conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulație rutieră pe timpul deplasărilor.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu întreg efectivul urează cetățenilor Sărbători binecuvântate alături de cei dragi!

(Comunicat IPJ Bacău)