Tânărul teolog Florin Postolache, hirotonit preot la Parohia “Adormirea Maicii Domnului” Orășa, comuna Livezi

In Actualitate, Cultură și educație, Social
mai 01, 2024
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și prin delegare, tânărul teolog Florin Postolache a fost hirotonit preot pe seama parohiei “Adormirea Maicii Domnului” Orășa, comuna Livezi. În mod deosebit, hirotonia a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.
Tânărul preot Florin Postolache, de loc din Bârlad, a absolvit Seminarul teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Gura de Aur”, Vaslui și Facultatea de Teologie „Sfântul Apostol Andrei” Constanța iar în prezent este masterand în Teoria și Practica Formării Religioase la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Stăniloae” Iași. Preotul Postolache este căsătorit de numai un an de zile cu Bianca Maria.
Pe 27 aprilie, în Sâmbăta “Dreptului Lazăr cel a patra zi înviat din morți”, PS Andrei a a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Miercurea Ciuc, hirotonindu-l pe tânărul teolog în treapta de diacon. Duminică, 28 Aprilie, când Praznicul „Intrării Domnului în Ierusalim” a reprezentat și prilej de bucurie pentru obștea Mănăstirii Făgețel, Părintele Episcop Andrei a săvârșit și hirotonia în treapta de preot la momentul specific din cadrul Sfintei Liturghii.
În periplul duhovnicesc al celor două zile, părintele Nicolae Zaharia, Protopop al Protopopiatului Onești, a fost alături de noul preot, ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim. (Sursa/Protoieria Onești)