O familie de bucureșteni a pus pe jar autoritățile băcăuane după ce s-a rătăcit în zona forestieră Dofteana

In Actualitate, Social
iulie 21, 2023

Joi dimineață, un apel 112 anunța faptul că o familie din București s-a rătăcit în zona forestieră Dofteana și a rămas cu mașina blocată în noroi, informează IJJ Bacău.

 

 Imediat, jandarmii băcăuani, pompierii, salvamontiștii și politiștii locali au intervenit pentru localizarea acestora și pentru deblocarea autoturismului în care se aflau cinci persoane, fiind vorba despre doi adulți și trei copii, care intenționau să ajungă la Schitul Sfântul Ilie din Berzunți, județul Bacău.

Intervenția s-au încheiat în mai puțin de 4 ore de la primirea apelului de urgență, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, membrii familiei au reușit astfel să își continue deplasarea, în siguranță.

“Pentru a evita astfel de situații, vă recomandăm să vă informați cu privire la prognoza meteo, să nu vă aventurați pe trasee turistice fără echipament adecvat, să țineti cont de starea drumului pe care urmează să-l parcurgeți, iar în cazul apariției unor situații de dificultate să solicitați ajutorul prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, a precizat plutonier adjutant Alexandra Dănculea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.