Reușită chirugicală la Spitalul Municipal Onești. Pacientul (56 de ani) se simte bine și a fost externat

In Actualitate, Social
august 02, 2023
𝑶 𝒏𝒐𝒖𝒂̆ 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̧𝒊𝒆 𝒄𝒉𝒊𝒓𝒖𝒓𝒈𝒊𝒄𝒂𝒍𝒂̆ 𝒄𝒖 𝒖𝒏 𝒈𝒓𝒂𝒅 𝒓𝒊𝒅𝒊𝒄𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝒅𝒊𝒇𝒊𝒄𝒖𝒍𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒂 𝒂𝒗𝒖𝒕 𝒍𝒐𝒄 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 𝑪𝒐𝒎𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝑪𝒉𝒊𝒓𝒖𝒓𝒈𝒊𝒆 𝑽𝒂𝒔𝒄𝒖𝒍𝒂𝒓𝒂̆ 𝒂𝒍 𝑺𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑴𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂𝒍 „𝑺𝒇. 𝑰𝒆𝒓𝒂𝒓𝒉 𝑫𝒓. 𝑳𝒖𝒄𝒂” 𝒅𝒊𝒏 𝑶𝒏𝒆𝒔̧𝒕𝒊.
Pacientul în vârstă de 56 de ani, din județul Bacău, prezenta ocluzia arterei iliace externe drepte, patologie cunoscută sub denumirea de maladie aorto-iliacă.
Echipa operatorie pentru rezolvarea acestui caz a fost formată din dr. Cozmin-Eugen Marian (medic specialist chirurgie vasculară), dr. Sebastian Istrate (medic specialist chirurgie vasculară), dr. Diana Ciornea (medic specialist anestezie și terapie intensivă) și asistent medical Tanța Cojocaru.
Intervenția chirurgicală (by-pass ilio-femural drept) a fost realizată sub anestezie generală și a constat în înlocuirea arterei native obstrucționate cu o proteză special concepută pentru acest tip de intervenție care are rolul de a creşte fluxul sanguin spre arterele din distalitate.
 Pacientul a avut o evoluție postoperatorie favorabilă, cu remiterea simptomatologiei și a fost externat. (Comunicat Spitalul Municipal Onești)