Și-a pus o pancartă pe care scria „Opriți păcănelele” și s-a legat cu cătușele de șine

In Actualitate, Flagrant, National
august 08, 2023

Circulația metroului a fost îngreunată în această dimineață, pe magistrala Pipera – Berceni, din cauza unui bărbat care a coborât pe șine, la Piața Unirii 2 și s-a legat cu cătușe de o bară. Bărbatul, 38 de ani, avea o pancartă pe care scria „Opriți păcănelele“ și „Lăsați trenul să treacă“.

La fața locului au intervenit Poliția și pompierii, care, cu ajutorul unui flex, au tăiat cătușele. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Alexandru Obregia din Capitală, pentru a fi suspus unei expertize psihiatrice.

Circulația metroului a fost reluată după intervenția echipelor SMURD.

Metrorex informează că astăzi, 08.08.2023, în jurul orei 11:20, în stația de metrou Piața Unirii 2, pe linia 2, direcția Berceni, un călător a pătruns în calea de rulare, imobilizându-se de șină cu un dispozitiv metalic de prindere (cătușe). Personalul Metrorex a luat măsuri imediate de întrerupere a curentului din șina a 3-a și a anunțat organele abilitate pentru intervenție. La acest moment, personalul Metrorex și personalul Brigăzii de Poliție și ISU intervin pentru a extrage călătorul din calea de rulare în condiții de siguranță.

Circulația trenurilor a fost reorganizată și se circulă în sistem pendulă între stațiile Eroii Revoluției – Universitate, linia 1.

Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul”, este comunicatul Metrorex. (Foto/Stirile ProTV .ro)