Un motociclist dintr-o localitate băcăuană a fugit de polițiștii care l-au oprit la un control de rutină. De ce îi era frică

In Actualitate, Flagrant
august 08, 2023

Doi bărbați, 33 și 45 de ani, au fost prinși de polițiștii din orașul băcăuan Dărmănești în timp ce conduceau motociclete neînmatriculate. Unul dintre bărbați a încercat să scape și a fugit. În cele din urmă a fost prins de polițiști și a rămas fără permis, ca și amicul său. De asemenea, pe numele celor doi s-au deschis dosare penale.

Comunicat IPJ Bacău: La data de 04 august a.c., în jurul orei 18.00, o patrulă de poliție din Dărmănești a depistat pe strada Plopului din localitate două motociclete conduse de doi bărbați, de 33 și 45 de ani. Cel din urmă a fugit de la fața locului, neconformându-se indicațiilor polițiștilor, fapt pentru care a fost înștiințat să predea permisul de conducere în vederea reținerii. Totodată, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat.

Din verificări, polițiștii au constatat că cele două motociclete sunt neînmatriculate.

Polițiștii au luat măsura reţinerii permisului de conducere aparţinând și celuilalt conducător depistat și s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neîmatriculat şi refuzul recoltării probelor biologice de sânge.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite, Poliţia recomandă motocicliştilor:

– Nu conduceţi în timp ce vă aflaţi sub influența băuturilor alcoolice!

– Evitaţi accelerările excesive şi nu depăşiţi limitele legale de viteză!

– Evitaţi deplasarea între benzile de circulaţie!

– Purtaţi atât dumneavoastră, cât şi pasagerul care vă însoţeşte căşti de protecţie omologate!

– Nu faceţi „slalom” printre autovehiculele aflate în mişcare!

– Asiguraţi-vă că dispuneţi de spaţiu de frânare suficient!

– Păstraţi permanent contactul ambelor roţi cu suprafaţa carosabilului!

(Foto ilustrativ)