Eșec rușinos pentru FCSB în Danemarca! Echipa lui Gigi Becali dezamăgește iar în Europa! Cifre dezastruoase în ultimii ani

In Actualitate, National, Sport
august 18, 2023

FCSB a părăsit joi seara cupele europene după o prestație lamentabilă pe terenul danezilor de la Nordsjaelland, în ciuda declarațiilor războinice ale antrenorului Elias Charalambous dinaintea partidei.

Dacă, în tur, vicecampioana României nu a reușit cu toată Ghencea în spate să trimită un șut pe spațiul porții, deși adversarii au evoluat în ultima jumătate de oră cu un om mai puțin, în retur, cu rolurile inversate, rezultatul a fost net în favoarea danezilor, 2-0 (1-0), și doar paradele lui Târnovanu au împiedicat ca scorul să ia proporții. Dacă Dinamo are un moment negru în istorie numit 17 Nentori, atunci 17 august poate fi trecută în calendar ca zi de doliu pentru fanii de la Peluza Nord a lui Mustață.

Protagonistul partidei a fost atacantul Ingvartsen, autor al unei duble, un penalty transformat în finalul primei reprize și o execuție personală în minutul 85, într-un moment când FCSB juca deja în inferioritate numerică. Eroul negativ a fost Vlad Chiricheș, revenit în această vară în fotbalul românesc, care a fost eliminat în minutul 62, după un fault neglijent, anterior mai având un galben pentru o ceartă din prelungirile primei reprize. Fundașul naționalei încununează astfel seria de evoluții oscilante din acest început de sezon, din păcate pentru el, într-un meci unde era în joc o calificare și 750 000 de euro pentru echipa lui Gigi Becali.

Dacă pe plan intern ne aflăm la al 9-lea sezon de când FCSB nu a mai câștigat titlul, iar în perioada aceasta și-a mai adăugat în vistierie doar două trofee (o defunctă Cupă a Ligii în 2016 și o Cupă a României obținută în plină pandemie, în 2020), pe plan european situația tinde spre catastrofal pentru echipa care se pretinde continuatoarea Stelei și care se mândrea că aduce cele mai multe puncte pentru coeficientul de țară.

În ultimele 9 sezoane, echipa roș-albastră a ajuns doar de trei ori în grupe, iar artizanul ultimelor două calificări este Nicolae Dică, cel care în fiecare mandat al său a bifat câte o astfel de performanță, fiind însă demis în ambele situații pentru că nu făcea o atmosferă pe placul jucătorilor, în vestiar. Consolarea rămâne prin parcursul fără cusur din acest început de campionat, care le dă celor de la FCSB posibilitatea de a fi favoriți în lupta pentru titlu și să mai îndulcească astfel amarul dat de această contraperformanță din turul trei preliminar al Conference League. (Foto/Digi Sport)

Lucian BOROȘ