Transportatorii de persoane care tranzitează Oneștiul riscă amenzi și suspendarea licențelor dacă nu respectă traseele

In Actualitate, Economie, Social
august 13, 2022

Acuzații grave la adresa transportatorilor intra și interjudețeni care tranzitează municipiul Onești. Aceștia riscă amenzi și chiar pierderea licențelor de transport dacă nu respectă programul și locul de îmbarcare și debarcare stabilite prin licențe.

Miercuri, 10 august, primarul Oneștiului, Laurențiu Neghină, a convocat transportatorii de persoane care operează pe raza municipiului pentru a vedea care sunt cauzele nerespectării de către aceștia a graficului orar. Reprezentanții transportatorilor din Onești s-au plâns că transportatorii externi le iau clienții în mod ilegal, lucru reclamat și de operatorii de transport în regim taxi din Onești. Aceștia i-au acuzat pe transportatorii intrajudețeni că, deși sunt obligați prin licența de transport să oprească doar în autogară, în mod ilegal opresc și în alte zone ale orașului luând pasageri.

Transportatorii locali au spus că șoferii de la transportatorii externi opresc în stațiile din oraș în mod haotic, iau pasageri, iar atunci când ajung autobuzele și microbuzele locale, după doar cinci-zece minute, nu mai au călători. La întâlnirea de la sediul Primăriei Onești au fost prezenți și reprezentanți ai Poliției locale și ai Poliției Rutiere.

În perioada următoare, atât poliția locală cât și cea națională vor întreprinde ample acțiuni de verificare a transportatorilor externi ce tranzitează Oneștiul. Dacă se va dovedi că aceștia nu respectă programul și locul de îmbarcare/debarcare pe raza municipiului, riscă, pe lângă amenzi usturătoare, să își piardă licentele de transport. Aceleași sancțiuni le riscă și transportatorii interni dacă nu vor respecta programul și rutele de transport public.

Primarul Laurențiu Neghină a publicat, pe pagina oficială, orarul de pe traseele de transport public din municipiu. De asemenea, în zilele următoare orarul va fi afișat în toate stațiile din oraș. El a atras atenția că nu va tolera abaterile de la program și trasee.