FOTBAL/Farul, campioană și la încasări! Câți bani primește trupa lui Hagi după calificarea în play-off-ul Conference League! Budescu, one man show cu estonienii!

In Actualitate, National, Sport
august 18, 2023

Farul Constanța este prima echipă românească ce se califică în play-off-ul actualei ediții a Conference League după ce a trecut fără emoții de campioana Estoniei, Flora Talinn, cu 5-0 la general. Partida retur a reprezentat un adevărat galop de sănătate pentru băieții lui Hagi care au făcut rapid 2-0 și au ținut de rezultat apoi fără probleme, evitând riscurile vreunei accidentări.

Rivaldinho a deschis scorul repede, după doar patru minute, din pasa lui Tudor Băluță. Budescu a majorat diferența cu un șut superb cu exteriorul de la marginea careului în minutul 18, care l-a lăsat fără reacție pe portarul advers. Până la final nu au mai fost evenimente notabile, Aioani reușind să păstreze intactă poarta constănțenilor și la acest meci, după prestația remarcabilă din turul de la Ovidiu.

Pentru accederea în această fază a competiției, trupa lui Hagi primește nu mai puțin de 750 000 de euro. O eventuală calificare în grupe le-ar aduce constănțenilor în conturi o sumă mult mai atractivă, de aproape trei milioane de euro.

Pentru Farul, viitorul este luminos și în ceea ce privește piața transferurilor, reușind să mai vândă un jucător de 17 ani în ultima săptămână. Dacă pentru Andrei Borza Rapid a plătit 800 000 de euro, iar cu bonusuri se poate ajunge la un milion, sumă importantă pentru un transfer intern,  pentru Adrian Mazilu, Brighton a plătit 3 milioane de euro iar mijlocașul se va alătura englezilor în ianuarie. Dacă adaugăm și transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux din iarnă, de peste un milion de euro, ajungem la un an fructuos pentru echipa lui Gheorghe Hagi și pe plan sportiv și pe plan financiar.

Singurul nor negru din tabăra alb-albaștrilor este dat de plecarea bruscă a lui Denis Alibec în Qatar, care a activat clauza ce îi permitea să plece gratis în cazul unei oferte bănoase din străinătate. Golgheterul de 32 de ani va încasa 800 000 de euro pe an de la nou-promovata Al Muaither și a apucat deja să debuteze contra lui Al Wakra în timp ce foștii săi colegi tranșau calificarea la Talinn. Alibec a rămas cu sufletul alături de Farul și promite să revină să joace în tricoul marinarilor pe noul stadion din Constanța ce se anunță a fi gata în 2025, după ce demolarea celui vechi a început pe 10 iulie.

Lucian BOROȘ