FOTBAL Cupa României/ Sorții au decis: adversar de Superligă pentru FC Bacău. Partida cu Oțelul Galați se dispută pe 30 august

In Actualitate, National, Sport
august 24, 2023

FC Bacău, Liga a III-a, a aflat adversarul din play-off-ul Cupei României în urma tragerii la sorți ce a avut loc miercuri, 23 august. Echipa pregătită de Costel Enache va juca acasă, pe 30 august, cu Oțelul Galați.

„Va fi un adevărat test pentru băieții noștri, care vor avea ocazia să își măsoare forțele cu o echipă care a promovat recent în primul eșalon al fotbalului românesc. 
Miza este una foarte importantă, având în vedere că echipa care va ieși învingătoare va participa în grupele competiției în sezonul 2023/24, ceea ce pentru noi ar reprezenta o reală performanță la primul sezon al echipei de seniori. 
Partida este programată pentru data de 𝟯𝟬 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁, iar ora de începere și stadionul unde se va disputa vor fi anunțate ulterior.”, au transmis oficialii clubului băcăuan.

Comunicat FRF: Casa Fotbalului a găzduit miercuri, 23 august, de la ora 13:00, tragerea la sorți a play-off-ului Cupei României Betano, ediția 2023-2024.

În urma extragerii au rezultat următoarele dueluri: 

 • Metaloglobus București – Dinamo 1948
 • ACS FC Bacău – Oțelul Galați
 • Unirea Slobozia – Hermannstadt
 • CSC Dumbrăvița – UTA Arad
 • Ceahlăul Piatra Neamț – Universitatea Cluj
 • SCM Zalău – Politehnica Iași
 • CSC 1599 Șelimbăr – FC Voluntari
 • CS Mioveni – FC Botoșani
 • Progresul Pecica – Viitorul Șimian
 • FC Bihor Oradea – Campionii FC Argeș
 • CSM Alexandria – Concordia Chiajna
 • Unirea Dej – CSA Steaua
 • Viitorul Ianca – CS Tunari
 • Phoenix Buziaș – Chindia Târgoviște
 • Corvinul 1921 Hunedoara – AFK Csikszereda
 • CSM Deva – Gloria Buzău

Formatul Cupei României Betano, inaugurat în ediția precedentă, prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1. Cele opt echipe din primul eşalon sunt cele patru echipe clasate pe locurile 3-6 la finalul play-out-ului ediţiei anterioare de campionat, alături de cele două câştigătoare ale barajului de menţinere-promovare în Liga 1 şi cele două nou-promovate direct în actuala ediţie de campionat.

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A: echipele din Liga 1 mai sus amintite

FC Voluntari, FC Universitatea Cluj, FC Botoșani, AFC Hermannstadt, Oțelul Galați, Politehnica Iași, UTA Arad, Dinamo 1948.

URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza play-off-ului

FC Metaloglobus București, SCM Zalău, FC Bihor Oradea, Progresul Pecica, Unirea Dej, CSC Dumbrăvița, Phoenix Buziaș, Viitorul Șimian, CSM Deva, Corvinul 1921 Hunedoara, CSC 1599 Șelimbăr, CSM Alexandria, Chindia Târgoviște, CS Tunari, Concordia Chiajna, CSA Steaua, Viitorul Ianca, Gloria Buzău, ACS FC Bacău, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Ceahlăul Piatra Neamț, Unirea Slobozia, Campionii FC Argeș, CS Mioveni.

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (8 jocuri) şi, în continuare, cele 16 echipe rămase în urna B se grupează între ele (8 jocuri).

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României Betano, ediția 2023-2024, sunt programate în 30 august. Excepția pot face meciurile televizate, programul urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Programul Cupei României Betano, 2023-2024

FAZA NAŢIONALĂ
Play-off: 30 august 2023
Faza grupelor, etapa 1: 27 septembrie 2023
Faza grupelor, etapa 2: 1 noiembrie 2023
Faza grupelor, etapa 3: 6 decembrie 2023
Sferturi de finală: 3 aprilie 2024
Semifinale: 24 aprilie 2024
Finala Cupei României: 15 mai 2024