Accident grav, cu nouă victime, inclusiv copii, petrecut azi-dimineață în satul Hârja, comuna Oituz

In Actualitate, Flagrant
august 24, 2023

Accident teribil petrecut azi-dimineață pe DN 11 Onești-Tg Secuiesc, pe raza localității Hârja din comuna băcăuană Oituz. În urma accidentului au fost rănite nouă persoane, între care și copii care se aflau într-un microbuz. În accident a mai fost implicat un TIR și o autoutilitară. În microbuz era o familie cu șapte copii.  Cele nouă persoane rănite au fost transportate la spital.

La fața locului au fost dislocate echipe multiple de intervenție medicală, inclusiv Ambulanța SMURD cu 9 subofițeri și o ambulanță SAJ. Conform informațiilor inițiale, echipajele au constatat că în microbuz se afla o familie compusă din 2 adulți și 7 copii. Toate cele 9 victime au fost găsite conștiente, dar cu răni diverse.

În urma evaluării inițiale, s-a constatat că șoferii de pe tir și autoutilitară nu au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare. În schimb, mama a fost preluată de o ambulanță SMURD și transportată de urgență către spital pentru investigații și tratament medical. Tatăl a fost preluat, împreună cu 3 dintre copii, de o ambulanță SAJ și se îndreaptă spre unitatea medicală pentru același scop.

Cei patru copii rămași au fost transportați în autospeciala ATPVM (Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple) pentru a primi îngrijiri suplimentare în timpul transportului către spital.

La fața locului s-a deplasat și Comandantul Detașamentului de pompieri din Onești, împreună cu un echipaj de descarcerare FRAP și un subofițer, pentru a asigura asistență în gestionarea situației.

Cauza exactă a accidentului este încă în curs de investigare de către autorități, iar traficul în zonă a fost restricționat temporar pentru a permite intervenția echipelor de intervenție și a anchetatorilor. Locuitorii din zonă sunt sfătuiți să evite zona până când situația revine la normal și circulația rutieră este reluată în condiții de siguranță.