Splendoare în iarbă! FCSB se impune în fața Craiovei și revine pe primul loc în Superliga! Reghecampf, umilit la revenirea în Ghencea

In Actualitate, National, Sport
septembrie 04, 2023

Scăpată de grijile europene, dar cu o revanșă de luat în fața publicului propriu, FCSB a oferit o nouă demonstrație de forță pe Ghencea, noul stadion fiind un talisman norocos de când echipa lui Becali a revenit să joace în curtea Clubului Sportiv al Armatei.

Gruparea roș-albastră s-a descotorosit rapid de olteni cu 3-0 (3-0), meciul părând în anumite momente o plimbare prin parc. În lipsa lui Florinel Coman, suspendat, a ieșit la rampă în acest meci Darius Olaru, autor al unei duble care îl anunță a fi în revenire de formă exact înaintea meciurilor echipei naționale. Căpitanul FCSB-ului a fost periculos încă din primele minute când a oferit o centrare excelentă pe fruntea lui Compagno, iar atacantul italian a zguduit transversala. În minutul 13 a venit deschiderea de scor, Olaru fructificând din poziția de singur cu portarul o pasă venită de la Tavi Popescu.

În minutul 20, apărarea oltenilor a avut un deja-vu: centrare periculoasă Olaru și lovitură de cap Compagno, de data asta pe direcția portarului Popescu care a respins. Un minut mai târziu, Alex Băluță a slalomat printr-o apărare visătoare a fostei lui echipe și i-a pasat lui Radunovic care a făcut 2-0 cu un șut la colțul lung. Aflat într-o formă slabă în acest început de sezon, care l-a făcut să piardă și contactul cu echipa națională, Tavi Popescu a încercat să înscrie și el din lovitură liberă dar șutul său a nimerit doar pumnii portarului oltenilor.

Mitriță a încercat o replică palidă pentru o Universitatea Craiova neputincioasă, care înainte de pauză a mai încasat un gol pe ruta Tavi Popescu- Olaru. În repriza a doua, Ngezana, înlocuitorul lui Chiricheș, a nimerit transversala după o lovitură liberă executată de același capitan neobosit al FCSB-istilor, iar în prelungiri Compagno nu a fructificat o ieșire greșită a portarului pentru a-și trece și el numele pe tabelă. S-a încheiat cu o înfangere dureroasă pentru Reghecampf la prima vizită pe Ghencea ca adversar al fostei sale echipe, al doilea eșec consecutiv pentru olteni care pierd contactul cu liderul clasamentului și au multe de pus la punct în pauza europeană. FCSB va juca următorul meci, o restanță cu Hermannstadt, pe data de 10 septembrie.

Lucian BOROȘ