Drogat, fără ITP și asigurare, așa a fost prins de polițiștii băcăuani un șofer de 28 de ani

In Actualitate, Flagrant
septembrie 22, 2023

Un tânăr, 28 de ani, a fost prins de polițiștii băcăuani pe DN2-E85 în timp ce conducea fiind drogat. Polițiștii l-au oprit inițial pentru un control de rutină în urma căruia au descoperit că șoferul, de loc din Vrancea, nu avea nici ITP, nici asigurare.

Comunicat IPJ Bacău/La data de 20 septembrie a.c, în jurul orei 21:00, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat în trafic, pe DN2-E85, în localitatea Valea Mică, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din județul Vrancea.

Din verificările efectuate a reieșit că, autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică valabilă și nici asigurare de răspundere civilă obligatorie.

Polițiștii au sancționat contravențional conducătorul auto cu amendă în valoare de 870 de lei, totodată luând măsura retragerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numere de înmatriculare.

De asemenea, autoturismul a fost imobilizat.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care a fost testat cu aparatul drugtest rezultatul fiind pozitiv.

Tânărul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive.