Show în Covasna! FCSB o învinge pe Sepsi într-un meci cu șapte goluri și își consolidează prima poziție în Superliga

In Actualitate, National, Sport
septembrie 25, 2023

În etapa a zecea din Superliga de fotbal, FCSB s-a deplasat din nou în Ardeal la doar câteva zile după remiza de la Sibiu, dar de data asta avea în față un adversar mult mai puternic. Sepsi a fost revelația începutului de sezon în cupele europene, pe micuțul stadion dn Covasna nereușind să câștige echipe precum Aktobe și Bodo/Glimt. Formația din Sfântu Gheorghe a fost însă dominată clar duminică seara de către roș-albaștri, pierzând partida cu un dureros și neverosimil 2-5 (0-2).

FCSB a început meciul în forță, exploatând la maxim spațiile dintre liniile gazdelor. În minutul 6, Șut a recuperat o minge la mijlocul terenului de la Varga și a înaintat nestingherit până în apropierea careului de unde a deschis scorul cu o execuție plasată. Olaru a dublat avantajul oaspeților în minutul 11 cu un voleu spectaculos din afara careului ce l-a lăsat fără reacție pe Niczuly. Replica lui Sepsi a venit prin lovitura de cap a lui Varga care a nimerit bara din dreapta lui Târnovanu.

În repriza a doua, jocul s-a deschis și mai mult, ocaziile și golurile curgând gârlă. Același Varga a fost în prim-plan, servindu-l excelent pe Safranko în careu, în minutul 51, iar atacantul slovac i-a readus pe covăsneni în joc. Bucureștenii nu au resimțit socul, iar Florinel Coman a restabilit diferența de două goluri în minutul 57, din pasa lui Olaru, pivotând elegant printre fundașii gazdelor. Trei minute mai târziu, Sepsi a mai înscris o dată, Alimi punctând singur cu portarul după o pasa în profunzime a lui Cosmin Matei.

Ritmul electrizant al meciului a continuat, alb-roșii aruncându-se cu toate liniile după egalare, dar asta i-a expus pe contre în fața viteziștilor vicecampioanei. Tavi Popescu a făcut 4-2 în minutul 69 după o acțiune individuală încheiată cu un șut imparabil în vinclul porții lui Niczuly, iar în minutul 74 rezerva Alex Băluță a scos un penalty după un fault neglijent al lui Florin Ștefan. Croatul Djokovic a transformat plasat de la punctul cu var, iar meciul s-a stins ușor până la final. FCSB pleacă victorioasă de pe malul Oltului după un joc foarte bun cu cinci marcatori diferiți, lăsând în urmă sincopa cu Hermannstadt.

În clasament, roș-albaștrii continuă să ocupe detașat fotoliul de lider, cu șase puncte avans față de CFR Cluj, care are însă și două meciuri mai puțin disputate. Sepsi, care are la rândul ei două meciuri restante, unul chiar împotriva clujenilor, este în afara locurilor de play-off, dar speră să își revină în etapa următoare când o va înfrunta în deplasare pe campioana Farul.

Lucian BOROȘ