Aparatură de ultimă generație, inclusiv Computer Tomograf, la Spitalul Municipal Onești

In Actualitate, Social
noiembrie 16, 2023
La Spitalul municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca” Onești a fost achiziționat, printr-un proiect POIM, un Computer Tomograf de ultimă generație, în valoare de 5,5 milioane lei. Echipamentul este dotat cu o tehnologie modernă care reduce la minimum doza de radiație administrată pacientului.
Acest CT se adaugă echipamentelor de imagistică de înaltă performanță achiziționate în ultimii 3 ani, prin fonduri europene și cofinanțare asigurată de Consiliul Judetean bacau și Primăria Onesti, Consiliul Local.
Extrem de important este proiectul ajuns la un grad de execuție de 85% prin care se execută reparații capitale, modernizarea și eficientizarea energetică a unității spitalicești din Onești.
Valoarea totală a investiției este de 29 milioane de lei, fonduri POR din care 4,4 milioane lei reprezintă contribuția CJ Bacău.
Prin investițiile făcute la Spitalul Municipal Onești s-a urmărit creșterea și îmbunătățirea calității actelor medicale aferente departamentelor de imagistică.
Astfel, au fost achiziționate, pe proiecte cu finanțare europeană, cofinanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean, primăria Onești, Consiliul Local, mai multe echipamente de imagistică de înaltă performanță respectiv: Computer Tomograf, RMN, Mamograf, 6 ecografe, RX digital, Angiograf
Dotarea laboratorului de imagistică medicală cu această aparatură de mare complexitate și fidelitate, va permite medicilor specialiști stabilirea corectă a diagnosticelor, pentru pacienții din Onești și zonele limitrofe.